brownie z fasoli

JAK ZROBIĆ FIT BROWNIE Z FASOLI?

Fit ciasto brownie z fasoli – tylko 96kcal w 100g. Pyszne ciasto dla odchudzających się!

Ponieważ jestem wręcz uzależniona od czekolady, brownie jest jednym z moich ulubionych deserów. Jednak takie standardowe brownie jest wyjątkowo kaloryczne, przez co nie mogłam jeść go tak często jatk chciałam.

Przeszukałam cały internet i znalazłam kilka przepisów na brownie, jednak nadal nie były tym czego potrzebowałam. Postanowiłam stworzyć swój. Testowałam i eliminowałam produkt po produkcje, aż zostało 6. Minimum produktów, minimum kalorii, maksimum smaku.

A jak wypada kaloryczność tego ciasteczka na tle standardowego? Otóż w jednej porcji czyli 86g są 83kcal. Natomiast w takim standardowym brownie, które kupisz w markecie czy piekarni w porcji 86g jest aż 419kcal. Szok? No wiem. Ja też byłam przerażona widząc te liczby, dlatego z jeszcze większą chęcią zjadam Brownie z fasoli.

Reasumując, jeżeli poszukujesz deseru, który będziesz mógł/mogła jeść bez wyrzutów sumienia, nawet podczas redukcji. To jest coś dla Ciebie! Sprawdź! Ten smak Cię nie zawiedzie.

Mi na samą myśl cieknie już ślinka.

Smacznego 🙂


SKŁADNIKI

12 PORCJI

2 puszki czerwonej fasoli (w sumie 800 g), 500 g po odsączeniu

+5 łyżek kakao

+1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

+3 jajka

+2 banany

+100 g erytrytolu

PRZYBORY

blender ręczny lub kielichowy

piekarnik lub piec

łyżka i widelec

miska

sitko

PRZYGOTOWANIE

1. Fasolę odcedzić na sitku i przepłukać wodą, odsączyć. Włożyć do blendera i zacząć miksować.

2. W dużej misce widelcem rozgnieść banany.

3. Do miski z bananami dodać jajka, proszek do pieczenia, kakao, erytrytol oraz fasolę. Całość wymieszać łyżką.

4. Otrzymaną masę przelać do foremki o wymiarach dna ok. 20 x 23 cm i piec przez ok. 40 minut w 170 stopniach C.

5. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.

6. Ciasto opcjonalnie polać polewą z gorzkiej czekolady: do miseczki włożyć połamaną na kosteczki czekoladę, wlać mleko i roztopić w mikrofali lub kąpieli wodnej, wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Polać po cieście i udekorować wiórkami kokosowymi.


MAKROSKŁADNIKI I BILANS KALORYCZNY

100G – 96kcal

Białko – 5,6g

Tłuszcze – 1,9g

Węglowodany 12.8g

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.