Mamy czasy mniej lub bardziej realnej pandemii. Tym samym targi i inne spotkania zniknęły z kalendarzy wydarzeń, a jednak urządzenia do gastronomii do produkty, które trzeba zobaczyć w akcji. Dlatego zaczęliśmy spotkania warsztatowe z maszynami do produkcji makaronu na potrzeby restauracyjne, cateringowe i garmażeryjne.
Pierwsze spotkanie odbyło się w sierpniu w szkole gotowania Papryka Bydgoszcz. Tego dnia nasi goście mieli okazje od podstaw wyprodukować długie i krótkie formy makaronu jajecznego klasycznego oraz z sokiem z buraka. Nasz ambasador marki Sirman oraz HotmixPRO, zdobywca złotego widelca (2020 i 2021) oraz Najlepszego Kucharza Roku 2021 Marcin Szukaj z Kuchnia by Marcin Szukaj przygotował lubiane spaghetti aglio, olio e peperoncino oraz pappardelle buraczane z masłem szałwiowym i parmezanem.
Na sam koniec przygotowaliśmy prawdziwie włoskie gelato, czyli lody. Urządzenia HotmixPRO sprawdziły się w tej roli doskonale. Przygotowanie prostej bazy lodowej oraz degustacja wprawiły naszych gości w miły nastrój. Szczególnie, że zaserwowaliśmy tak unikalne smaki jak mleczne lody bazyliowe, czy mleczne lody marchewkowo imbirowe.
Spotkanie to nie byłoby możliwe, gdyby nie nasz partner. Hurtownia owoców i warzyw Nowalijka Bydgoszcz











