
Cześć!
Żyję na tym świecie ponad 30 wiosen i wierzę, że jeszcze sporo przede mną. Nie zawsze lubiłem gotować, ale dzisiaj wiem, że to po prostu z braku umiejętności.
Pamiętam jak w wieku młodzieżowym stałem przed wyborem szkoły średniej. Wtedy, mimo, że bardzo chciałem, decyzją lekarza nie pozwolono mi pójść do gastronomika, więc wybrałem zupełnie inny kierunek.
To były czasy kiedy zupka chińska to był rarytas, a jak doszła jeszcze parówka albo było na kebaba to wiedziałem, że to czas wypłaty. Na szczęście wszystko się zmienia. Uczyłem sie gotować i to pokochałem.
Czuje, że tworząc danie jestem małym artystą, który projektuje swoje małe arcydzieło. Gotowe, trafia to spragnionych bogactwa aromatów i smaków, mniej lub bardziej bliskich osób, którzy mogą delektować się tym co w pocie czoła i z zaangażowaniem przygotowywałem.
Obecnie od kilku lat zaopatruje gastronomię, głównie w technologię. Prowadzę prezentacje u klientów, ale również w ramach poszerzania swojej wiedzy i umiejętności, często korzystam z tych samych urządzeń nawet prywatnie. Lubię gotować i smakować, czując, że jedzenie jest odpowiednikiem orgazmu tylko w innej części ciała.
Wierze, że znajdziesz wiele wartościowych przepisów, wskazówek i wiedzy na tym blogu i w innych miejscach w sieci, gdzie można mnie znaleźć.
Smakowitości!
Adam